Örtfisk

Till den här rätten sägs det vara godast att använda färska fiskfiléer, men vi har alltid använt frysta och det har varit jättegott. Att lägga på lite extra purjo än vad som står i receptet, är inte heller så dumt!

Det här behöver du till 4 portioner:
600-800 gr torskfiléer
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk finstrimlad purjolök
½ tsk dragon
2 tsk bordsmargarin
Salt

 Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°. Skölj färska fiskfiléer och låt dem rinna av väl, tina frysta. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form och salta. Strö över dill, persilja, purjolök och dragon. Klicka ut margarinet ovanpå. Täck formen med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen tills den är vit och fast, ca 20 min.

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker t ex haricots verts.

ortfisk2.jpg

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Fisk & Skaldjur. Bokmärk permalänken.

Kommentera