Fiskfilé med Sweet Chili

Här kommer ett fiskrecept som pappa bidragit med. Har inte hunnit prova det själv ännu, men visst låter det onekligen enkelt och gott?!

Det här behöver du till 3 portioner:
400 gr fiskfilé, exempelvis torsk
1 tsk salt
50 gr smör
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
1 msk pressad citron
1 msk honung
1 tsk sambal oelek

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°. Tina fiskfiléerna om de är frysta. Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskfiléerna. Salta. Smält smöret i en kastrull och rör ner finhackad vitlök, persilja, citron, honung och sambal oelek. Ställ in i mitten i ugnen och stek ca 25-28 min. (Lägg ev aluminiumfolie över formen). 

Servera med nykokt ris, gärna Jasmin.

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Fisk & Skaldjur. Bokmärk permalänken.

Kommentera