Det här behöver du till 4 portioner:
Ca 400 gr kassler
Ca 1½ dl chilisås
2½ dl mellangrädde
3 tsk vetemjöl
1 gul lök
Svartpeppar
Ev riven ost
Smalare variant, 4 personer:
Ca 400 gr kassler (ca 14 points)
Ca 1½ dl chilisås (ca 2,5 points)
2½ dl Milda Mini-mat (ca 4,5 points)
3 tsk vetemjöl (går som smaksättare, max 3/dag = 0 points)
1 gul lök (0 points)
Svartpeppar (0 points)
Per portion: Ca 5-5.5 points. Till detta tillkommer sedan ris eller potatis!
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°. Skiva kasslern i tunna skivor. Skala och skär löken i tunna strimlor. Vispa mellangrädden och mjölet. (Om man använder Milda Mini-mat så går det inte att vispa och det behöver man inte heller, även om man använder mellangrädde, men det blir lite fluffigare om man gör det!) Tillsätt chilisåsen, peppra och rör om. Lägg kasslerskivorna varvat med löken i en ugnsform. Häll över chiligrädden. Strö ev riven ost över. Ställ formen i ugnen i ca 20 minuter.
Serveras med kokt ris/potatis och en grönsallad.
Â