Det här behöver du till ca 4 portioner:
Ca 400 gr nötfärs
1 liten burk champinjoner
2 gula lökar
7-8 medelstora potatisar
Ca 1 dl chilisås
1-2 msk mjöl
4-5 dl vatten
1 gul paprika
En skvätt Lättmjölk
En skvätt Milda Mini Mat
Salt
Svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen pÃ¥ 250º. Skala (om du tycker det är nödvändigt, jag gör det INTE utan jag tvättar bara potatisen) och skiva potatisen. Lägg potatisskivorna i saltat vatten och koka pÃ¥ svag värme. Skala och hacka lök nummer ett. Fräs lök, champinjoner och nötfärs i en stekpanna. Skala och skiva lök nummer tvÃ¥, samt hacka paprikan. När färsen är genomstekt, strö över mjölet och rör om. Tillsätt vattnet (sÃ¥ mycket att du fÃ¥r en lagom tjock sÃ¥s). Tillsätt chilisÃ¥s, salt och peppar. Häll av potatisen, som nu är ”nästan” genomkokt. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, köttfärssÃ¥s, skivad lök, paprika och peppar. Översta lagret ska vara potatis. Häll pÃ¥ lite mjölk och Mini mat. Gratinera i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med en grönsallad.
Jahapp, och du tror inte att jag vart skithungrig nu?!?!
:o)