“Man-tager-vad-man-haver”-gryta

Det här behöver du till 4 portioner:
400 gr köttfärs
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
En liten bit kålrot
1 burk skivade champinjoner
1 palsternacka
½ zuccini
½ blomkålshuvud
6 potatisar
Soja
En skvätt matlagningsgrädde
1 buljongtärning
5-6 dl vatten
Salt och peppar

Så här gör du:
Skala och skiva potatisen i mindre bitar. Koka i separat gryta. Bryn köttfärsen. Skär alla grön- och rotsaker i mindre bitar. LÃ¥t allt fräsa med i pannan. Häll pÃ¥ vatten, soja, buljongtärning, salt, peppar, grädde och lÃ¥t allt smÃ¥puttra. Smaka av och tillsätt ev mer av nÃ¥got om smaken känns ”fattig”. Avsluta med att röra ner den kokta potatisen i grytan. Färdigt!

lindas_gryta11.jpg

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kött. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *