Det här behöver du till 4 portioner:
350 g köttfärs
50 g bacon i strimlor
400 g krossade tomater på burk
1 finhackad gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 riven morot
2 tsk salt
2 msk matolja + 1 msk smör
1 tsk malen vitpeppar
0.5 msk torkad basilika
ca 200 g lasagneplattor
Bechamelsås
6 dl mjölk
3 msk smör
3 msk mjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
100 g parmesanost eller gratängost till gratinering
Så här gör du:
Fräs lök, vitlök och morot i smör- och oljeblandningen. Tillsätt köttfräs och bacon och låt det fräsa under omrörning i några minuter. Häll sedan i krossade tomater och kryddor. Låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bechamelsåsen:
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och slå på mjölken. Rör om ordentligt och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås. Avsluta med lasagneplattor och bechamelsås. Strö över osten och grädda i 175 graders ugnsvärme i 35-40 minuter tills lasagnen är gyllenbrun. Servera med en sallad.