Kinagryta

Det här receptet har mamma hittat åt mig i en veckotidning. Billig och praktisk!

Det här behöver du till 4 portioner:
500 gr köttfärs
1 purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
200 gr färsk gurka
1 burk hela champinjoner
1 burk ananas
1 dl vatten
2-3 msk soja
1 msk honung
1 tsk vinäger
1 buljongtärning
Klippt persilja

Så här gör du:
Låt ananasen rinna av, men ta vara på spadet. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skölj paprikorna och strimla dem fint. Skölj och strimla gurkan. Fräs färs, purjo och champinjoner i en tjockbottnad gryta. Låt puttra ca 5 minuter. Blanda ananasspad och vattnet i en kastrull. Tillsätt soja, honung, vinäger och buljongtärningen. Låt koka upp och sjud några minuter på svag värme. Häll blandningen över färsen och tillsätt grönsakerna och ananasen. Låt puttra ytterligare några minuter tills allt tagit smak och blivit genomvarmt. Smaka av och strö över persiljan.

Servera med kokt ris.

kinagryta.jpg

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kött. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *