Vet faktiskt inte riktigt var jag har fått tag på detta recept, men enkelt, snabbt och gott är det iallafall!
Det här behöver du till 4 portioner:
500 g fläskfilé
Ett gäng färska champinjoner (skivade)
Gärna lite färska kantareller också, men det är inget måste
1 paprika
1 lök
1 st Arla Köket Skogssvamppanna
(För att få mer sås så hällde jag i en st matlagningsgrädde också!)
Paprikapulver
Salt
Peppar
Så här gör du:
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och paprika. Bryn filén så den blir genomstekt. Ta upp och lägg i en gryta. Bryn sedan champinjonerna (och ev kantareller) och strö över ytterligare lite paprikapulver samt lägg i en strimlad paprika och en finhackad lök. Häll i skogssvamppannan (och eventuellt matlaggningsgrädde om du vill ha mer sås). Låt koka upp. Häll såsen över filén i grytan och låt koka i ca 5 minuter. Klart!
Serveras med ris eller potatis, en grönsallad och en klick vinbärsgelé!
Fläskfilégryta med ris
Pingback: Dagens middag « Nouveau
Pingback: Höstgryta med svamp « Nouveau