Soja- och ingefärsmarinerad torsk med wokade grönsaker

Det här behöver du till 4-6 portioner:
2 paket fryst torskfilé, 600-800 g
1 påse wokgrönsaker
2 msk olja

Marinad
1 dl kinesisk soja
2 msk riven ingefära
2 msk pressad citron
1 msk farinsocker
1-2 krossade vitlöksklyftor
2 msk sesam- eller matolja

Chiliyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk finhackad färsk chili
0.5 tsk salt

Så här gör du:
Blanda ingredienserna till marinaden. Låt fisken tina i marinaden i en ugnsform. Vänd fisken några gånger under tiden. Koka den tinade fisken under lock i 120-150 graders ugnsvärme i ca 10-15 minuter. Woka grönsakerna i oljan, smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till chiliyoghurten. Servera fisken med wokade grönsaker, ris och chiliyoghurt.

torsk_med_wokade_gronsaker.jpg

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Fisk & Skaldjur. Bokmärk permalänken.

Kommentera