Korvgratäng med broccoli

Det här med att laga maten i ugnen är himla fördelaktigt! Då hinner man diska undan och göra fint innan maten ska fram på bordet. Den här korvgratängen går fort att förbereda, men tar lite tid i ugnen. Broccolin kan naturligtvis uteslutas om man inte är så förtjust i denna grönsak!

Det här behöver du till 4 portioner:
1 Deli falukorv
7-8 medelstora potatisar
1 gul lök
Broccoli i valfri mängd
½ köttbuljongtärning
2½ dl vatten
Ev lite mjölk
Peppar
Salt
Ev riven ost

Så här gör du:
Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva potatisen. Skär korven i strimlor. Skala och skär löken i tunna strimlor. Koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt buljongtärningen. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, korv, broccoli och lök i formen. Salta och peppra. Slå över buljongen och tillsätt ev lite mjölk. Om man vill kan man strö riven ost över. Låt stå i ugnen ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Korv. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *