Cajungryta

Hör och häpna! Jag hittade ett recept i en katalog som jag beställer kontorsmaterial från på jobbet! Jovisst! Mitt bland alla papper och pennor så fanns det ett par mycket intressanta recept så jag var ju helt enkelt bara tvungen att prova ett! Det stod inte hur många personer receptet var till, men eftersom det blev en jättegryta så antar jag att det räcker till ca 8 pers.

Det här behöver du till 8 personer (ca):
350-400 g kokta kräftstjärtar
2 chorizokorvar
2 bukar vita bönor á 400 g
4 gula lökar
1 msk smör
1-2 tsk chilipeppar
1 tsk salt
2 burkar hela tomater á 400 g (fast jag tror hellre på krossade!)
3-4 dl lätt crème fraiche
Färsk timjan

Så här gör du:
Skär korven i skivor. Skala och klyfta löken. Fräs allt i smör i en gryta. Tillsätt peppar och salt, bönor, tomater med spad och crème fraiche. Låt allt koka några minuter. Smaka av och tillsätt mera kryddor ifall det behövs. Rör ner kräftstjärtarna. Strö över timjan. Servera med vitt bröd (eller ris som jag gjorde) och sallad.

cajungryta1.jpg

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Korv. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *