Paprikakyckling

Det här bjöd sambons mamma på den 30 december 2002. Jättesmarrigt!

Det här behöver du till 3-4 portioner:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 tsk paprikapulver
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk tomatpuré
2 msk oliv- eller rapsolja
2 dl crème fraiche
1 dl vatten (eventuellt)
Salt
Vitpeppar

Så här gör du:
Skala och finhacka löken. Fräs hacket med oljan i rymlig gryta. Sätt i kycklingfiléerna och bryn dem runt om. Salta och peppra lätt. Pudra över paprikapulver, sänk värmen och lägg på lock. Låt kycklingen sjuda färdigt på låg värme till dess den är helt genomstekt. (Det brukar ta ca 15 minuter.) Skär paprikorna i bitar. Ta upp kycklingen och rör istället ned paprikabitarna, tomatpuré och crème fraiche. Fräs allt under omrörning och slå blandningen i matberedaren eller använd stavmixer. Kör till slät sås och justera konsistensen med vatten om såsen blir för tjock. Fördela såsen över kycklingfiléerna. Servera med stekt eller kokt potatis, eller ris och gärna med extra paprika som garnityr. Smaklig spis!

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kyckling. Bokmärk permalänken.

Ett svar till “Paprikakyckling”

  1. dangers of vicodin…

    news…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *