Italiensk kycklingpasta

Ännu ett recept som jag hittade i katalogen där jag köper kontorsmaterial frÃ¥n pÃ¥ jobbet. Himla smarrigt tycker jag fast min sambo gillade inte spenaten…

Det här behöver du till 4 personer:
Ca 300 g pasta t ex tagliatelle
250 g fryst/färsk bladspenat
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g
Smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl Kelda matlagningsgrädde

Så här gör du:
Koka pastan. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i smÃ¥ bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomaterna och spenaten. Bryn kycklingen i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, spenat och grädde. LÃ¥t det koka ihop nÃ¥gra minuter. Häll vattnet av pastan (ev kan du hälla lite i grytan om den känns ”torr”) och blanda pastan med sÃ¥sen i grytan. Servera.

italiensk_kycklingpasta.jpg

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kyckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *