En favorit som alltid går hem! Vi äter alltid ris eller potatis till våran chili con carne, men en del äter med vitt bröd istället. Your choice!
Det här behöver du till 4 portioner:
ca 400 gr nötfärs (13,5 points)
1 gul lök (0 points)
1 dl chilisås (ca 2 points)
Salt (0 points)
Peppar (0 points)
En gnutta Sambal Oelek (0 points)
1 paprika (jag föredrar röd eller gul) (0 points)
1 burk krossade tomater (0 points)
1 burk vita bönor i tomatsås (ca 6 points)
Vitlök (0 points)
Points per portion: Ca 5.5. Potatis eller ris tillkommer
 Så här gör du:
Skala och hacka löken. Fräs köttfärsen och löken i en stekpanna tills färsen blivit genomstekt. Skölj paprikan och skär den sen i strimlor. Lägg paprikan i pannan och låt fräsa en stund. Tillsätt krossade tomater, kryddor, sambal oelek, chilisås och pressad vitlök. Låt småkoka ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och låt rätten på nytt koka upp.
Servera med ris, potatis eller vitt bröd. Och lite grönt förstÃ¥s! 🙂