Höstgryta med svamp

Har idag gjort en variant på Fläskfilégryta. Istället för fläskfilé hade jag nötkött.

Det här behöver du till 4 portioner:
500 g kött av nöt (förslagsvis rostbiff eller liknande)
1 burk champinjoner (eller ännu hellre färska champinjoner)
Gärna lite färska kantareller också, men det är inget måste
1 paprika

1 st Arla Köket Skogssvamppanna
(För att få mer sås så hällde jag i en st matlagningsgrädde också!)

Paprikapulver
Salt
Peppar

Så här gör du:
Skär köttet i lite större bitar. Krydda med salt, peppar och paprika. Bryn köttet så det blir genomstekt. Ta upp och lägg i en gryta. Bryn sedan champinjonerna (och ev kantareller) och strö över ytterligare lite paprikapulver samt lägg i en strimlad paprika. Häll i skogssvamppannan (och eventuellt matlaggningsgrädde om du vill ha mer sås). Låt koka upp. Häll såsen över köttet i grytan och låt koka i ca 5 minuter. Klart!

Serveras med potatis och en grönsallad. Och gärna lingon eller gelé ocksÃ¥! 🙂

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kött. Bokmärk permalänken.

2 svar på Höstgryta med svamp

  1. Magda skriver:

    Jag tycker att det är så himla kul att prova recept som andra tipsar om. Kanske provar jag denna till helgen. Fortsätt så!

  2. Eva skriver:

    Mmm… lÃ¥ter gott, mÃ¥ste nog ocksÃ¥ pröva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *