En snabblagad kycklinggryta med god smak och krämig konsistens.
Det här behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfiléer à ca 120 gr
1 stor gul lök
200 gr champinjoner (har man inte färska går det bra med burk)
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
1 dl chilisås
1 burk crème fraiche (lätt eller vanlig)
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
Hackad persilja
Salt
Peppar
Så här gör du:
Tina kycklingfiléerna om de är frysta och skär dem i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken och skölj och skiva champinjonerna. Bryn kyckling, lök, paprika och champinjoner i en stekpanna på medelstark värme tills köttet är genomstekt och löken har blivit mjuk. Salta och peppra. Blanda tomatpuré och crème fraiche och rör ner det och vattnet i pannan, rör även ner chilisåsen. Smula över buljongtärningen och låt kycklinggrytan koka upp under omrörning. Strö persilja över.
Servera med kokt ris och en grönsallad.