Första gången jag åt varm smörgåstårta var på en tjejträff med mina allra bästa väninnor. Jag rekommenderar att man äter upp allt, för att värma i mikron dagen efter är ingen höjdare!
Det här behöver du till 6 portioner:
2 pkt hönökaka
2 pkt bacon
2 purjolök
1 burk skivade champinjoner
2 burkar crème fraiche
3 skivade tomater
Vitpeppar
SaltÂ
Riven ost
Så här gör du:
Sätt ugnen pÃ¥ 225°C.Â
Börja med att göra röran: Klipp bacon i bitar samt skär purjon tunt och stek på svag värme. Lägg även i svampen i pannan. Låt steka ca 5 minuter eller tills purjon blivit mjuk. Rör ner crème fraichen samt krydda med salt och peppar. Låt småkoka ett par minuter, tag sedan bort pannan från plattan.
Dags att göra tårtan!: Lägg två halvor hönökaka på en ugnsplåt, så de bildar en cirkel. Bred över 1/3 av röran. Lägg på ytterligare två halvor och bred på mer röra. Lägg sedan på de sista halvorna och bred på resten av röran. Lägg skivade tomater överst och avsluta med att strö riven ost över tomaterna. Ställ plåten i ugnen och låt stå tills osten fått färg. Smaklig spis!