Det här behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 färska rödlökar
100 g färska haricots verts
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
1 dl vatten
1 msk hackad färsk timjan
Â
Så här gör du:
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen. Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock. Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.
Källa: www.arla.se och Arlaköket nr 3 2003
Alltid trevligt med lite nya recept. Extra plus till dig för att det var en bild också, då blir man ännu mer sugen!
Hehe, jag kan inte ta nÃ¥gon credit alls för varesig recept eller bild… Allting är ärligt lÃ¥nat frÃ¥n http://www.arla.se 🙂
Tack för tipset! Var iväg och handlade örtsÃ¥s och ”harry kuvert”, resten fanns hemma. Supergott blev det. KalorisnÃ¥lt var ocksÃ¥ sÃ¥ det passade perfekt in i min matbudget.
Hej!
Jag blev insprierad av din middagsmat, så jag och sambon lagade den tillsammans igår på Valborgsmässoafton. Vi exprimenterade lite som alltid, men jättegott blev det.
Tack för tipset!
Kerstin