Kyckling i örtkryddad sås

Det här behöver du till 4 portioner:

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 färska rödlökar
100 g färska haricots verts
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
1 dl vatten
1 msk hackad färsk timjan
 
Så här gör du:

Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen. Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock. Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.

15888.jpg

Källa: www.arla.se och Arlaköket nr 3 2003

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kyckling. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kyckling i örtkryddad sÃ¥s

  1. Mia skriver:

    Alltid trevligt med lite nya recept. Extra plus till dig för att det var en bild också, då blir man ännu mer sugen!

  2. Nouvelle skriver:

    Hehe, jag kan inte ta nÃ¥gon credit alls för varesig recept eller bild… Allting är ärligt lÃ¥nat frÃ¥n http://www.arla.se 🙂

  3. Sara skriver:

    Tack för tipset! Var iväg och handlade örtsÃ¥s och ”harry kuvert”, resten fanns hemma. Supergott blev det. KalorisnÃ¥lt var ocksÃ¥ sÃ¥ det passade perfekt in i min matbudget.

  4. Kerstin skriver:

    Hej!
    Jag blev insprierad av din middagsmat, så jag och sambon lagade den tillsammans igår på Valborgsmässoafton. Vi exprimenterade lite som alltid, men jättegott blev det.

    Tack för tipset!

    Kerstin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *