Är jag en failure i köket?

IgÃ¥r, si sÃ¥ där runt 18-tiden, var vi vrÃ¥lhungriga och vi hade absolut ingen plan för vad vi skulle äta till middag. T föreslog hämtmat (Thai) men jag var lite sugen pÃ¥ att prova den där grytan som jag la till i min receptbank för nÃ¥gra dagar sen. Jag fick som jag ville sÃ¥ vi gick och handlade lövbiff, lök, grädde, kalvfond etc etc. Väl hemma igen läste jag receptet och vips var grytan klar att ställas i ugnen. Jag hade en bild framför mig hur det skulle se ut när det var klart. I mitt huvud skulle grytan bli sÃ¥ där krämigt god, men ack sÃ¥ fel jag hade! När grytan stÃ¥tt inne i 25 minuter tog jag ut den för att kolla. Bah! Den var helt blaskig och nÃ¥gonting hade skurit sig för den var sÃ¥ där läbbigt grynig. Den sÃ¥g verkligen oaptitlig ut, men köttet var klart sÃ¥ det var väl bara att äta dÃ¥…

Var inte speciellt imponerad alls, mest för att grytan sÃ¥g sÃ¥ himla trÃ¥kig, blaskig och ofräsch ut. Jag tror jag vet vad det var som gjorde den sÃ¥n. Ni vet, ofta när man steker kött sÃ¥ utsöndras det vätska ur köttet som blir lite halvläbbigt… Det har en brun sliskig färg och ibland när köttet även utsöndrar lite blod sÃ¥ blir det klumpar av blodet. Samma sak hände ju i ugnen. Det blev alltför mycket vätska och det gryniga i grytan var frÃ¥n köttet. Usch! Det var verkligen inte aptitligt!

Jag är beredd att ge grytan en chans till, men då tänker jag bryna köttet innan så jag får bort överskottsvätskan. Då tror jag att grytan kommer bli så där krämig och god som jag hade tänkt mig.

Någon mer som provat receptet och råkat ut för detta eller är jag en failure i köket?

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Det dagliga livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Är jag en failure i köket?

  1. Pingback: Lövbiffsgryta i ugn « Nouveau

  2. lena skriver:

    du är ingen failure i köket gumman! 🙂 jag har gjort detta recept ett antal ggr men aldrig upplevt det du beskriver, tyckte om det massvis & tyckte det sÃ¥g smarrigt ut 🙂 men testa att bryna köttet nästa gÃ¥ng, det gör kanske susen!

    KRAMAR!

  3. vickan skriver:

    Ska man lägga i köttet rått alltså?? Hm.. det var ett annorlunda tillvägagångssätt. Tror säkert det går lika bra o bryna köttet först och då slipper du nog attd en skär sig.. i övrigt lät dte ju faktiskt jättegott!

    kramis

  4. Magda skriver:

    Jag har för mig att la i köttet rått, men jag tror att det beror på vilken grädde man använder. Jag tror jag använde minigrädde en gång o då blev den blaskig, likaså med matlagningsgrädde. Men med vispgrädde blev den bra. Det är väl attans att det ska bli bäst med den festaste?

    Prova du att bryna köttet, det kanske också gör susen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *