Idag blev det middag a la Cajsa Warg, dvs ”man tager vad man haver”. Det blev riktigt bra!
Det här behöver du till 4 portioner:
1 grillad kyckling
6 dl okokt pasta förslagsvis spiralmakaroner fullkorn
Champinjoner, färska eller på burk
1 paprika
1 gul lök
Några klyftor vitlök
Lite vetemjöl
1½ dl vatten
1½ dl mjölk
Salt
Peppar
Tomater
Broccoli
Färsk eller torkad Oregano
Ost
Så här gör du:
Koka pastan enligt anvisningarna pÃ¥ paketet. ”Skala” den grillade kycklingen dvs ta bort ben och skinn. Dela kycklingköttet i mindre bitar. Skär lök, vitlök och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en stekpanna. Strö över vetemjöl och häll sen pÃ¥ vattnet och mjölken. LÃ¥t lök- och svampstuvningen koka pÃ¥ svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda den kokta pastan och kycklingen i en ugnssäker form. Blanda även i broccoli. Häll pÃ¥ lök- och svampstuvningen över kycklingen. Skiva tomater och lägg ovanpÃ¥. Strö över Oregano samt riven ost (eller om man är lat sÃ¥ gÃ¥r ostskivor lika bra!). Gratinera i 225 grader ca 15 minuter. Servera med sallad.
Mmmm det där ser gott, ska absolut testa detta.
Kram
Åh, det där såg smarrigt och fräscht ut! Du har en award att hämta hos mig. KRAM!!