Lövbiffsgryta i ugn

Hittade ett recept hos Maria som jag bara var tvungen att sno med mig! 🙂 Varför? Jo för att det är sÃ¥ superenkelt och för att det verkar supergott!

500 g lövbiff
1 gul lök
1 burk champinjoner
2 dl grädde (mat eller visp)
1 ½ msk soja
2 msk kalvfond
1 krm peppar
½ tsk salt
Ev rosépeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla köttet och hacka löken. Lägg i en smord eldfast form. Lägg i champinjoner. Blanda grädde, soja, kalvfond, salt och peppar i en skål och häll sedan över köttet. Ställ in i ugnen 20-25 min. Ta ut formen och strö över rosépeppar. Servera med ris eller potatis.

Uppdaterad 061021: Fortsättningsvis tänker jag bryna köttet först, innan jag lägger det i grytan för att sedan stoppa i ugnen. Detta för att få bort överskottsvätskan i köttet som jag anser förstörde hela grytan när jag gjorde grytan första gången. Läs mer här.

Om Nouvelle

Nouvelle är... - Kvinna - Född 1973 - Sambo med T - Mamma till E - Boendes i ett parhus - Hundägare - Förälskad i sitt fritidshus
Det här inlägget postades i Recept - Kött. Bokmärk permalänken.

4 svar till “Lövbiffsgryta i ugn”

  1. Magda skriver:

    Hej!
    Tack för att jag fick adressen så jag kan fortsätta lsäa om dig o ta del av dina smarriga recept! Detta receptet lät´gott, måste pröva!

  2. lena skriver:

    detta receptet är SÃ…Ã…Ã…Ã… gott! har gjort det flera ggr 😀

    kram & natti gumman!

  3. Magda skriver:

    Hej igen…just när jag skrivit av receptet igÃ¥r kom jag ju pÃ¥ att detta har jag gjort en gÃ¥ng tidigare. Blev supersmarrigt o var väldigt enkelt.

  4. […] IgÃ¥r, si sÃ¥ där runt 18-tiden, var vi vrÃ¥lhungriga och vi hade absolut ingen plan för vad vi skulle äta till middag. T föreslog hämtmat (Thai) men jag var lite sugen pÃ¥ att prova den där grytan som jag la till i min receptbank för nÃ¥gra dagar sen. Jag fick som jag ville sÃ¥ vi gick och handlade lövbiff, lök, grädde, kalvfond etc etc. Väl hemma igen läste jag receptet och vips var grytan klar att ställas i ugnen. Jag hade en bild framför mig hur det skulle se ut när det var klart. I mitt huvud skulle grytan bli sÃ¥ där krämigt god, men ack sÃ¥ fel jag hade! När grytan stÃ¥tt inne i 25 minuter tog jag ut den för att kolla. Bah! Den var helt blaskig och nÃ¥gonting hade skurit sig för den var sÃ¥ där läbbigt grynig. Den sÃ¥g verkligen oaptitlig ut, men köttet var klart sÃ¥ det var väl bara att äta dÃ¥… […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *