Vilken födelsedag jag har haft!! Helt sjukt bra! Ja det har hänt sÃ¥ mÃ¥nga roliga saker idag att jag inte alls tyckte det var trÃ¥kigt att fylla 31. (Inser att jag har blivit sÃ¥ pass gammal nu att jag normalt sett inte tycker det är värt att firas längre…) Men idag har jag inte bara firat födelsedag, utan en del andra triumfer ocksÃ¥!
Det började redan när jag kom till jobbet (för den som undrar, nä jag fick varken paket, blommor eller frukost pÃ¥ sängen av Torgny…). Där möttes jag av en födelsedagshälsning, skriven pÃ¥ vÃ¥r välkomsttavla! (Se fotodagboken). Tack, tack! Ja sen kom ju alla jobbarkompisarna och sade grattis ocksÃ¥, och det värmde sÃ¥klart. Sen har det ju trillat in hälsningar bÃ¥de i gästboken och via e-vykort frÃ¥n ER – TACK ALLESAMMANS!Vid lunch var det dags för veckans besök pÃ¥ VV vilket resulterade i ett stort minus! Yeah! (Viktiga sidan uppdaterad). Hurra, hurra!PÃ¥ eftermiddagen fick jag ett telefonsamtal som verkligen kändes SÃ… BRA! Det jag tänker berätta nu är STRICTLY CONFIDENTIAL – vilket betyder att om ni ska kommentera sÃ¥ fÃ¥r ni göra det HEMLIGT i gästboken!! Det här är verkligen superhemligt!!
Okej, ni har fattat vá?! SÃ¥ till saken… Jo, jag har faktiskt sökt ett annat jobb. Det är ju inte sÃ¥ att jag inte trivs pÃ¥ mitt jobb, det vet ni nog att jag gör (har ju jordens underbaraste jobbarkompisar), men det lät som ett kul jobb och lönen var mÃ¥nga tusenlappar mer än jag tjänar nu, sÃ¥ vad 17! Man mÃ¥ste ju prova nÃ¥got nytt nÃ¥gongÃ¥ng!! (Tänkte det kunde vara skoj att söka iallafall, bara för att se hur man ”ligger till”). Iallafall, det var en kille frÃ¥n personalavdelningen pÃ¥ det ”nya” jobbet som ringde!!! Han berättade att de fÃ¥tt in 600 ansökningar till jobbet och av dessa hade de valt ut 10 som de skulle intervjua och en av dem var jag!!!!!!!! Dessutom var jag den första han ringde till!!!!!! Vad säger man?! Wow alltsÃ¥!!!!! Nu är det ju inte sÃ¥ att jag har fÃ¥tt jobbet pÃ¥ nÃ¥got vis, men jag har ju faktiskt redan slagit ut 590 andra sökanden!!!! DET ÄR JU SKITHÄFTIGT!! Jag blev iallafall hur glad som helst! Vilken födelsedag säger jag bara!
PÃ¥ eftermiddagen bjöd jag pÃ¥ Tiramisu (light a la VV, recept längst ned). Blev ganska gott faktiskt förutsatt att man gillar kakor med mocca- och kakaosmak. Själv tycker jag det blev lite för mycket kakao, (tror jag hade i lite för mycket, hrm) sÃ¥ det blev en ganska ”mörk” smak, men jag hade laddat med vaniljglass och denna kombination blev väldigt god!
Av J, min alltid så omtänksamme arbetskamrat, fick jag ett påskägg gjort av marsipan i present. Han tänker alltid på mig! Gullehan!
Vid 16-tiden åkte jag hemåt. Var förbi på affären en sväng och köpte lite fikabröd. När jag kom hem blev det operation städning då jag skulle få besök senare.
Vid 18-tiden kom mamma, pappa och farmor (farfar var inte med, han är dÃ¥lig igen. Usch, han har tidigare drabbats av prostatacancer och diabetes och det verkar som att det är pÃ¥ väg tillbaka igen. Ryyys!). Eftersom farmor inte sett huset tidigare sÃ¥ gick vi husesyn. Farmor som är en praktiskt lagd tant, kommenterade genast att huset var stort = mycket att städa! 😉
Det blev fika och en massa prat och sedan kom även Helene, Elin och Ida. De fick också fika! Fina födelsedagspresenter och blommor har jag också fått!
Ja det var väl min dag sÃ¥ lÃ¥ngt… Jag är väldigt nöjd med den här dagen. Just idag kan jag tänka mig att fylla Ã¥r fler gÃ¥nger faktiskt! 😉
Om 2 dagar kommer Luna…
//Kram Linda – 20.59PS. GLÖM INTE: EV KOMMENTARER OM JOBBET JAG SÖKT LÄMNAS HEMLIGA! (Har jag tjatat hÃ¥l i huvudet pÃ¥ er nu?? ;))
TIRAMISU ”LIGHT” – Källa: ”Smalt och gott med Viktväktarna” 3 points/portion 125 kcal/portion 8 portioner 1. Klä botten och sidorna pÃ¥ en avlÃ¥ng bakform, rymd 1½ liter, med plastfilm. Lägg ett lager sockerkakskex i botten och häll över en tredjedel av kaffet. 2. Lägg resten av kexen i en bunke och häll över resten av kaffet. Blanda hälften av kesellan med florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Bred ut hälften av smeten över kexen i formen. 3. Strö över lite kakao och lägg pÃ¥ ett lager med de blötlagda kexen. Bred ut resten av kesellasmeten och strö Ã¥terigen över kakao. 4. Avsluta med de Ã¥terstÃ¥ende kexen, täck över formen med plastfilm och lÃ¥t stÃ¥ i kylskÃ¥p i minst 1 timme. Stjälp upp desserten pÃ¥ ett serveringsfat och ta bort plastfilmen. Bred pÃ¥ resten av kesellan och strö över riven choklad. |